Céline Dion České a Slovenské fórum |
|
| Články, reportáže, rozhovory | |
|
+12Niki Raziel88 Garcon coeur motylik6 Mili mirka mkolsen Lucka Mirek cmcd Martina 16 posters | |
Autor | Správa |
---|
Lucka Taking Chances
Age : 34 Bydliště : Brno Poeet p?íspivku : 930 Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 12/4/2009, 13:09 | |
| Děkujem za články :-) a klobouk dolů, některý jsem viděla poprvé v životě :-) | |
| | | motylik6 Admin
Age : 37 Bydliště : dolný kubin Poeet p?íspivku : 3447 Registration date : 10.01.2009
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 16/4/2009, 19:41 | |
| | |
| | | motylik6 Admin
Age : 37 Bydliště : dolný kubin Poeet p?íspivku : 3447 Registration date : 10.01.2009
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 19/4/2009, 18:51 | |
| Celine Dion sa snaží o druhé dieťa 14.04.2009 Star Štyridsaťjedenročná kanadská speváčka Celine Dion sa rozhodla pre osemnásťmesačnú pracovnú pauzu. Tú si naordinovala takmer okamžite, ako zatúžila po druhom dieťati. Blondínka má už jedného 8-ročného syna Rene Charlesa, no v najbližších mesiacoch by mu rada dopriala súrodenca. Keďže však mala umelkyňa už v minulosti problémy s počatím, dala si rozmraziť vlastné vajíčka, ktoré jej lekári pred rokmi pre istotu uschovali. | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 19/4/2009, 19:01 | |
| Nadchla Prahu28.06.2008 Plus 1 deň Obrovskými ováciami ohodnotili českí fanúšikovia vystúpenie popovej megahviezdy Céline Dion Kanadská speváčka sa v stredu večer po prvý raz predviedla v Česku dvojhodinovým koncertom v rámci svojho turné Taking Chances. Vo vypredanej O2 Aréne stála na pódiu umiestnenom netradične v strede haly. Divákov si získala piesňami z nového albumu, ale aj staršími hitmi ako Power of Love alebo skladbami skupiny Queen. Koncert zakončila ústredným hitom k veľkofilmu Titanic My Heart Will Go On. Diváci si vytlieskali ešte dva prídavky. NA LETISKU: Po prílete Céline prekvapila Čechov jednoduchosťou bez hviezdnych manierov. | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 19/4/2009, 19:09 | |
| Speváčka Celine Dion: Chce kúpiť klub NHL Montreal Canadiens!17.04.2009 Nový čas Speváčka Celine Dionová je súčasťou konzorcia, ktoré má záujem o kúpu klubu zámorskej NHL Montreal Canadiens.
Spolu s tlačovým magnátom Pierrom Karlom Peladeauom a dedičom výrobcu nápojov Seagram Stephenom Bronfmanom by podľa denníka Globe and Mail chceli získať 24-násobného víťaza Stanley Cupu od Georga Gilletta, ktorý kúpil Canadiens pred deviatimi rokmi. "Je jasné, že Gillett klub predá, ak príde vhodná ponuka," uviedol nemenovaný bankár, ktorý pomáha spomenutej skupine usilujúcej sa získať Montreal. Podľa magazínu Forbes je hodnota klubu momentálne 335 miliónov dolárov. O klub prejavil zájuem aj jeho bývalý hráč a generálny manažér Serge Savard. Časopis Forbes ocenil Canadiens na 335 miliónov dolárov (6,8 miliardy korún), väčšiu hodnotu majú podľa časopisu v NHL už len Toronto Maple Leafs a New York Rangers. Autor: ČTK, SITA | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 19/4/2009, 19:20 | |
| Zpěv Céline Dion srazil Moniku Absolonovou na kolena2. července 2008 iDNES.cz Velký koncert Céline Dion v Praze si před pár dny nenechala ujít řada českých zpěváků a zpěvaček. V přeplněné O2 Areně nechyběla ani Monika Absolonová. Jako profesionálka byla zvědavá, jak se její kanadská kolegyně popere se zpěvem naživo. To, co následně slyšela, ji naprosto dostalo. "Vůbec jsem netušila, že někdo může takhle zpívat! Já jsem se z ní úplně poprděla," svěřila se ještě teď zaskočená zpěvačka. "Vůbec jsem to nečekala, normálně jsem plakala." Podobné výkony člověka z branže mohou toho druhého buď nakopnout a donutit ho k ještě většímu profesnímu nasazení, nebo ho zcela srazit. U Absolonové se projevilo spíše sebepodceňování. "Když ten koncert skončil, tak jsem opravdu přemýšlela, jestli nepůjdu prodávat. Přes ty prázdniny si to rozmyslím," dodala však se smíchem Velmi emotivní chvilky zažila zpěvačka i na derniéře muzikálu Angelika, který se tento týden rozloučil s českými diváky. "Mně je vždycky líto, když něco končí, v tomhle směru jsem konzerva. Já si to uvědomím až později a vzpomínám, co jsem všechno zažila," vysvětluje Monika Absolonová. "Co pak člověk zažije v soukromí, to se mu vždycky promítne i na tom jevišti. A s Angelikou jsem si toho prožila opravdu hodně." | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 28/4/2009, 20:07 | |
| | |
| | | coeur My Heart Will Go On
Age : 56 Bydliště : Ceska republika - Francie Poeet p?íspivku : 67 Registration date : 21.04.2008
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:30 | |
| Céline Dion: Můj život v Las Vegas Céline Dion: Můj život v Las Vegas. Interview se Sébastienem Catroux Hvězda z Quebecu, které vyšlo nové albu, bydlí v hlavním městě Nevady, kde je veřejně vystupuje až do roku 2007 v neuvěřitelné vizuální show. Volba, která jí vyrovnává požadavky na rodinu a umění. Co vám chybí od té doby, co jste se usadila v Las Vegas? Céline: Můj otec mi chybí hodně. Zemřel nedávno v 80-ti letech, aniž by doma trpěl. Ale já jsem spokojená, viděl mou svatbu, můj dům, mého syna, mou show. Měla jsem čas ho hýčkat. Pokud jde o mou matku, přichází často. Mám se dobře, ale čas, kdy jsem nic nedělala, mi chybí. Pravá káva mi chybí také. Jste unavená? Trochu. Zvláště v tomto čase, protože já nedělám jen představení, ale také propagaci pro mé nové album „Miracle“. Jinak, všechny dny, odcházím z domu okolo 17. nebo 18. hodiny a vracím se po show. Nejsem ten typ, který tráví svůj život v kasinech. Vystupovat exkluzivně tady je pro mě méně unavující než odjet na turné a měnit hotely a města každý den. To hlavní je vědět, že můj manžel René a můj syn René-Charles jsou v pořádku. Má sestra Linda a její manžel žijí s námi už několik let a hlídají ho, když tam nejsem. Je to uklidňující. Necítila jste se někdy ve vězení v Las Vegas? Můžu to pochopit, když jsem viděla Francii, že se tohle může myslet. Z dálky, Vegas je planeta mimo. Je to hra, dívky, kluby, tanec… Ale je tu taky plno kostelů, školy. Lidé tady mají sny! Nesmí se důvěřovat tomu, co nám ukazují v televizi nebo v kině. Kde žijete? V horách, vedle jezera, v malém domě velmi skromném. Jezdím na lodi, hraji bowling, procházím se… Příroda je tam kouzelná. Není třeba věřit, že nežiji jen pro Las Vegas a měním svého syna za stůl s hrou! Když chce, René-Charles, přijde mě někdy hledat do šatny se svou baterkou. A potom i když to zní jako klišé, vrátit se každý večer domů je luxus, když jste v show businessu. Tam já najdu mé šaty, mé boty a vím kde je mlíko v mé ledničce. Koupili jsme vedlejší svah a děláme tam místo na hry. Vskutku, mohli bychom být všude a je nedůležité kde. Turné, cesty… dostala jste se na vrchol? V 36-ti letech jsem přišla na vrchol mé kariéry. Osobní a umělecké priority se změnily. Na turné, nemohla bych otevřít stejné představení jako tady s těmito obrovskými obrazovkami a divadelním představením. Zároveň, Vegas, to je daleko, všichni nemůžou si to dovolit zaplatit. Teda já nemůžu ošidit své publikum. Všechny večery, to je jako kopnutí, že se tady nacházím. Na scéně vím přesně, co mám dělat, co zvedne tlak na mých ramenou. Fyzicky a hlasově, to žádá jistou disciplínu, ale já jsem pořád disciplinovaná. A potom cestovat dnes se stává těžké. S válkami a vším, to mi nahání trochu strach. Vy jste mimo to prodloužila váš závazek… Ano, až do 2007. Je to už 2 roky, co jsem tady. Uteklo to velmi rychle. Ale není třeba věřit už více, že se zabiji prací. Já zpívám 6 týdnů naostro a pak 2 týdny odpočívám. Zakrátko navštívíme rodinu na Hawaii. V skutku, budeme dělat 800 představení. V Americe, víte, je třeba stále vynakládat velké úsilí. Je třeba sundávat zlaté medaile několikrát. Tato mentalita se vám líbí? Celine: Část ze mě má tuto mentalitu. Jako Quebec, ta krev tam teče také v mých žilách. Když zpívám ve francouzštině, má dojem, že jsem si oblékla staré džíny, s koleny a zadkem na svém místě. Ale čas od času mám chuť si koupit novou vestu, je to přirozené. Co budete dělat po Las Vegas? Chtěla bych si dopřát měsíc a půl totálních prázdnin. Vezmu si letadlo a usadím se na několika místech ve Francii, v Itálii, na Pobřeží nebo jinde, nevím ještě, kde přesně. Chybí Vám Evropa? Ano. Její kultura, obyvatelé, její potrava, ten způsob být cool… Během těch příštích prázdnin si chci pronajmout gvelikou loď a procházet se na řeckých ostrovech. Vše, co já znám z Řecka, to jsou znečištěné ulice Athén. A potom chci vidět Saint-Tropez. Nikdy jsem tam nebyla. Hodně jsem cestovala ve svém krátkém životě, ale ve skutečnosti neznám nic ze světa. Pracuji hodně tvrdě v tomto momentu, takže já chci z toho mít prospěch. Chci, aby se o mě říkalo: „Vše utratila!“ A po těch prázdninách? New York. Budu hledat mé miminko u lékařů. Máme jedno zmrazené embryo, které nás tam čeká. Nevím, zda oplodnění bude fungovat jako s Reném-Charlesem. Je to také proto, že mám potřebu si dělat pravé prázdniny, čas bez stresu. Mám chuť žít na Jihu, ale v luxusu. Pro tento okamžik se bavím, můj život se mi líbí a nic mi nechybí. Těžím z toho, kdo ví, zda moje kariéra bude pokračovat? Vy to opravdu cítíte? To je jen úvaha. 20 let mi trvalo než jsem se dostala až tady, do Las Vegas. Nyní to tu je. Všechny ty roky, kdy jsem pracovala jako blázen a jedla kůrky chleba mi přinášeli jiné věci. Měla jsem hodně štěstí, je tolik lidí, kteří se bijí jednoduše pro své místo. http://www.celinetribute.com/french/index.htmlpřeklad: coeur Rok - 2005 | |
Age : 56 Bydliště : Ceska republika - Francie Poeet p?íspivku : 67 Registration date : 21.04.2008
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:33 | |
| Cena Ella22. října 2003 Céline Dion dostane 13. cenu, kterou každoročně vydává Society of Singers Céline Dion, která vyhrála 5 ceny Grammy a prodala více jak 160 milonů alb, byla vybrána jako představitelka 13 každoroční ceny Ella v době slavnosti a představí v hotelu Beverly Hilton, v Beverly Hills v Californii 7. června 2004. Bylo to oznámeno prezidentem a generálním ředitelem organizace Society of Singers, Jerrym F. Sharellem. Cena Ella, která nosí jméno po první představitelce Elle Fitzegerald sdružuje zpěváky, jejichž příspěvky ve světě hudby jsou rovny se své oddanosti v humanitních věcech a podpory společnosti. Ella Fitzgerald, Placido Domingo, Dame Julie Andrews, Tony Bennett, Lena Horne, Steve Lawrence a Eydie Gorme, Frank Sinatra, Rosemary Clooney, Tony Martin, Joe Williams, Peggy Lee a Barry Manilow jsou mezi těmi zpěváky, kteří obdrželi cenu. „Jsme velmi šťastni poctít Celine Dion pro její realizaci jako interpretku a jako mimořádného člověka,“ vysvětloval Jerry F. Sharell. „Ona stejnoměrně pracovala velmi aktivně v lůně charitativní činnosti a humanitární snahách na celém světě. Není lepší osoby než Celine Dion, aby představovala, co značí cena Ella.“ „Jsem poctěna, že jsem byla vybrána jako reprezentantka příští ceny ELLA.“ poznačila Celine Dion „Zajímavá práce, kterou vykonává Society of Singers v pomoci zpěvákům v potřebě a otevírá stipendia studií pro mladé interprety přináší velké příspěvky velkému množství lidí, kteří sní o zlepšení světa hudbou. To je také pro mě velké štěstí dostat tuto cenu, která nosí jméno Elly Fitzgerald, jedné z mých preferovaných zpěvaček a interpretů.“ z www.celinedion.com | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:35 | |
| Céline na prázdninách (článek z r. 2003) Céline na prázdninách To je Céline Dion – krásná, blonďatá, bronzová, štíhlá v soupravě z bílého lenu, ve skvělé formě, která nás přijala ve své šatně v sálu Odyssée. Velká zpěvačka, která zahájila prázdniny na měsíc. Jeden krát ukončený večer, odletěla do New Yorku, kde se musí zítra účastnit v Today Show v 8,30 h a trochu později tento týden v Regis a Kelly. Potom má setkání s novináři z celého světa mezi 10. a 11. Prázdniny, to je sobota, kterou začne v Laval, na svém ostrově ve svém zámku. „Ale já už se cítím jako na prázdninách“ řekla Las Vegas Poté dala 65 představení svého omračujícího představení v Las Vegas, zpěvačka měla velkou chuť odpovídat. „Jsme všichni trošku unavení. Naše těla, naše svaly potřebují odpočívat“ „Ale já, já se dobře adaptuji, kde se nacházím. Že se nacházím v Montreálu, na Floridě, ve Vegas, když jsem s Reném a s mým synem, je mi dobře.“ „Je to samozřejmé, že pospíchám navštívit své rodiče, ale domov, pro mě, to je tam, kde je srdce.“ „ Když jsem se svou společností, přizpůsobím se všude.“ Co dovoluje také Celine, aby se cítila dobře, to je, že její představení, ve kterém se zabydluje, ho zvládá. „Nepřicházím tam stresovaná. Je to stejná rutina každý večer a to je to posilující.“ „Víš, žít ve stresu, který trvá tolik roků, to končí tím, že dojde energie“ „Ale dělat hudbu, zpívat během hodiny a půl každý večer, pět večerů týdně… To je štěstí.“ „Vracím se každý večer domů, najdu svého manžela na mém polštáři, neopouštím svého syna na více než 3 nebo 4 hodiny denně…“ René-Charles Přes všechny závazky, smlouvy, nabídky… prioritou manželů Dion-Angélil zůstává René-Charles. „Nechceme ho rozrušovat. Doprovází nás všude, ale držíme ho v tom, že má stabilitu.“ A stabilita, René-Charles ji má, je stále obklopen svou rodinou. Tento malý kousek človíčka, který má 2 roky a půl, 25. července, jeho maminka roztává, když přilepí svou malou hlavičku na její lýtka a že říká ji, že ji miluje.“ http://www.chez.com/rifocelinedion/ | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:37 | |
| Natáčení klipu v ČR
Celine Dion – Videoklip z Čech
Další hvězdou světové pop music, která si pro natáčení svého nejnovějšího videoklip zvolila Čechy, je Celine Dion. Tato osmadvacetiletá zpěvačka pocházející z kanadského Quebeku počátkem července strávila 3 dny a noci na zámku Ploskovice poblíž Litoměřic (dokončovací práce pak probíhaly také v barrandovských ateliérech), aby zde spolu s početným natáčecím štábem pracovala na klipu k písni „It´s All Coming Back To Me Now“. Tuto více jak sedmiminutovou baladu, která je třetím singlem ze zpěvaččina aktuálního alba „Falling Into You“, napsal speciálně pro Celine Dion dvorní skladatel Meat Loafa Jim Steinman. Sama Celine Dion se ke svému novému singlu vyjádřila slovy: „Píseň s názvem ,It´s All Coming Back To Me Now' je asi moje nejoblíbenější písnička, která jsem kdy nahrála. Pracovat s Jimem Steinmanem bylo něco neuvěřitelného. Bylo to vzrušující, bylo to jiné než kdykoliv předtím. Když tu písničku slyšíte, zní tak ohromně a giganticky – skoro jako muzikál. Myslím, že hodně zpěváků po takové písni touží, a já jsem měla štěstí, že ji Jim věnoval právě mě.“ V době natáčení nepanovalo zrovna příjemné počasí, ale i přes nepříjemný studený déšť Celine zvládala všechny předepsané scény jako pravá profesionálka – běhala bosá parkem i po studené dlažbě zámeckých komnat. Po poslední klapce se Celine cítila unavená, ale šťastná. Bravu ještě prozradila, proč si pro natáčení zvolila právě ploskovický zámek, i přesto, že například ve Francii je také spousta krásných zámků: „Ne všechny francouzské zámky jsou dostupné. A když ano, tak jsou díky rekonstrukcím a modernizaci pro romantický snímek z 18. století nepoužitelné. Potom, co mi agentura přinesla fotografie ploskovického zámku, bylo mi jasné, že je to ten pravý. Mělo to totiž ještě jednu nezanedbatelnou výhodu: jsem z Quebecku, francouzština je mým rodným jazykem, a ve Francii bych se tedy cítila jako doma. Jenže ta balada je o osamělosti, a tak mě podvědomě lákalo ji natočit někde v cizině.“
Bravo, 1996 | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:38 | |
| Rozhovor pro Bravo
„Hallo, I´m glad to see you,“ pozdraví nás s úsměvem Celine Dion, když vejde do zákulisního prostoru haly v německé Disburgu, kde jsme si domluvili schůzku. V hlavním sále právě probíhá natáčení zábavné show, ve které Celine zpívá svou slavnou písničku, Oscarem oceněnou baladu „My heart will go on“. Tahle skladba vyšla jako singl a zároveň je součástí nejlépe prodávaného soundracku v dějinách, hudby k filmu „Titanic“. V Evropě se prodalo 2 miliony výlisků téhle desky, v Americe dokonce 8 miliónů! Album „Let´s Talk About Love“ je také trhákem, z pultů hudebních obchodů zmizelo celkem pět milionů nosičů. Skromná Kanaďanka, která je ve své vlasti a v Americe už léta hvězdou první velikosti, je dojatá. „Mám ohromnou radost, že jsem prorazila i v Evropě!“ říká pohnutě. Ve svých krémových krajkových večerních šatech a s vlnitými rozpuštěnými vlasy vypadá Celine prostě báječně.
Bravo: Jsi hezky opálená, přijela jsi rovnou z dovolené? Celine: (směje se): Díky! Dopřáli jsme si s mým manželem Reném pár dnů volna v Monte Carlu. Léčili jsme si tam naši „letadlovou nemoc“. V poslední době jsem totiž měla několik vystoupení v Austrálii, a pak zase na Havaji. Spoustu času jsme trávili v letadle, takže jsem nutně potřebovala na chvilku „vypnout“. Let do Evropy trval zase přes 20 hodin – a časový posun mezi pásmy mi vždycky působí problémy.
Bravo: Tvůj manžel je o 26 let starší než ty. Nedělá to problémy? Celine: Ne, znám Reného už od svých 12 let. Od té doby je mým manažerem. V 16 jsem se do něj zamilovala. Hodně jsem se od něj naučila a můžu mu ve všem věřit. A to je v byznysu velmi důležité.
Bravo: Vaší vlastí je Kanada. Jak a kde tam žijete? Celine: René a já právě zakládáme golfové hřiště pár minut autem od Montrealu. Na okraji toho obrovského pozemku stojí vila, do které se brzy nastěhujeme. Golfové hřiště je přístupné všem členům klubu. Kromě toho máme ještě domek na Floridě. Tam odlétáme pokaždé, když je nám doma v Kanadě moc zima.
Bravo: Neplánujete s Reném rodinu? Celine: Ano, určitě bychom s Reném chtěli mít děti. Ale v současné době mám na rodinu málo času, protože hodně cestuji. Právě připravujeme novou show.
Bravo: Jak si udržuješ kondici? Celine: Golfem. Golf je moje nová vášeň, ale tak dobrá jako René asi nikdy nebudu. Můj nejlepší výkon je zatím 96 úderů na 18 jamek. Při golfu se dokážu skvěle odreagovat a je prima, že jsem pořád na čerstvém vzduchu. Jinak nedělám vůbec žádný sport.
Bravo: Tvůj hit „My heart will go on“ z filmu Titanic vede už týdny v hitparádách po celém světě. Předpokládala jsi takový úspěch? Celine: Vůbec ne. Když jsem vloni v létě tuto baladu natáčela, věděla jsem sice, že Titanic bude pěkně drahý film, ale nikdo tenkrát nemohl tušit, že se pak stane nejúspěšnějším filmem všech dob. Kromě toho jsem si nebyla jistá, jestli moje píseň ve filmu vůbec zazní.
Bravo: Jak to, copak se ta skladba režisérovi Jamesi Cameronovi nelíbila? Celine: Cameron je naprostý perfekcionista. Podle své původní představy chtěl mít ve filmu jen klasickou orchestrální hudbu. Byl zásadně proti baladě se zpěvem.
Bravo: A jak jsi ho tedy dokázala přesvědčit? Celine: Skladatel James Horner mě v létě pozval do Las Vegas. Tam zahrál na klavír „My heart will go on“. Rázem jsem se do té písničky zamilovala. Hned jsme šli do studila a tu skladbu jsme nahráli. O pár dnů později jsem ji měla v New Yorku zpívat Jamesu Cameronovi. Byla jsem textem té písně tak dojatá, že se mi během zpěvu najednou začaly po tvářích kutálet slzy. Styděla jsem se a myslela si, že jsem tím všechno pokazila… Ale James byl nadšený!
Bravo: Viděla jsi Titanic než šel do kin? Celine: Ano, ještě ne úplně hotový na předváděčce. Spíš jsem čekala něco akčního, takže jsem byla mile překvapená. „Titanic“ je dramatický milostný film. Hned napoprvé jsem se rozbrečela. A když jsem ten film viděla později ještě dvakrát, tlačily se mi do očí slzy pokaždé znova. Nejvíc mě dojímá scéna, kdy Kate Winslet nasedá do záchranného člunu a musí pustit ruku svého miláčka, který má zůstat na lodi. Leonardo DiCaprio je tady fantastický.
Bravo: Při premiéře filmu v Los Angeles ses s Leonardem seznámila osobně. Jak jste si rozuměli? Celine (září): Byla jsem nadšená! Jaký je to talentovaný a zatraceně přitažlivý mladík! Fascinoval mě, protože je velmi uctivý a vstřícný. Báječně jsme se bavili. Nejraději bych s ním někdy natočila film. Už delší dobu totiž přemýšlím o tom, že bych to mohla zkusit i jako herečka. Jsem velká filmová fanynka – a beznadějná romantička. Můj oblíbený film je „Jih proti Severu“.
Bravo: Je pravda, že už jsi z Hollywodu dostala několik nabídek? Celine: Ano, ale většina z nich mě nepřesvědčila. Akorát jedna nabídka zní dost lákavě, zatím o ní ale nemůžu mluvit.
Bravo: Zpátky k hudbě – jaké je tajemství tvého hlasu s rozsahem 4 oktáv? Celine: Za prvé: pravidelný hlasový trénink od dětství. Za druhé: disciplína! Nekouřím a vyhýbám se zakouřeným barům. Kouř je totiž pro hlasivky úplný jed. Kromě toho piju hodně čaje s medem a citrónem a alkohol piji minimálně, nanejvýš občas sklenku vína nebo šampaňského. That´s all.
Bravo: Svou kariéru zpěvačky jsi odstartovala už ve dvanácti. Dokončila jsi vůbec školu? Celine: Do školy jsem přestala chodit ve 14, a pak mě učil soukromý učitel. Přiznávám, že jsem nebyla dobrou žákyní. Zpívání pro mě bylo vždycky důležitější. Vyrůstala jsem v malém kanadském městě Charlemagne v rodině se třinácti sourozenci. A protože jsou oba mí rodiče hudebníci, hodně se u nás doma zpívalo. Od dětství jsem toužila stát se tak slavnou zpěvačkou jako Barbra Streisand. Jsem proto hrozně pyšná, že jsem měla možnost natočit s ní píseň „Tell Him“. Teď je mým největším snem stát spolu s ní jednou na pódiu a zazpívat naše duo živě.
Bravo: Jaká píseň bude vybrána jako tvůj další singl? Celine: Balada „Immortality“ od Bee Gees. Při jejich písničkách jsem v sedmdesátých letech prožívala divoké mejdany.
Bravo: Kdy odstartuje tvoje celosvětové turné? Celine: Začne v polovině června v Bostonu. Po koncertech v Americe pokračujeme v Asii a Austrálii. Evropu plánujeme na léto 1999. Mimochodem, poprvé budu vystupovat na velkých stadionech a jsem kvůli tomu už teď trochu nervózní. Ale naštěstí bude se mnou pořád René.
Rok: 1999??? Bravo | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:43 | |
| Rozhovor s Céline pro Radio Canada Céline na Radio-Canada Novinářka se ptala Céline na její pocity z usedlého života. Céline odpověděla, že ona se necítí u ní v Las Vegas, ale lépe v Québecu. „Las Vegas je těžké místo pro život zpěvačky“ řekla Céline. Příroda a klimat Quebecu schází Céline. Začala s výčtem věcí, těch malých detailů, které ji chybí (kajaky… atd.) Céline se necítí schopná tak cestovat jako před tím, díky René-Charlesovi, on je její nová priorita. Chce, aby se cítil dobře a vychovávala ho ona sama. Je si dobře vědoma, že show-business je René-Charlesovi vnucený a chce mu nabídnou nejvíce možného štěstí. Novinářka se ihned zeptala, zda Céline má pocit, že ztratila okamžiky dospívání. Céline nemá ten pocit, ale uvědomuje si, že neměla dospívaní jako jiní. Nikdo ji netlačil, byla to její volba začít v show-businessu ve 12-ti letech. Přes všechny velké věci, které k ní přišly, ona je šťastná, že zůstala stejná a upřednostnila boty před drogami a alkoholem! Myslí na práci v kině do 2 nebo 3 let. Stejně tak mluvila o svém přání o těhotnět, které si přeje na konci „A New Day…“ „Na co jsi nejpyšnější?“ „Na osobu, kterou jsem zůstala.“ Ale malá lítost je, že málo studovala. Doufá, že René-Charles bude se více učit než jeho maminka, ale zvláště, že to bude dobrá osoba. „3 slova, která tě definují“: Pro Celine je nejhorší mluvit o sobě. Odpovídá všem stejně – silná, vytrvalá a šťastná. Novinářka se zeptala Céline, zda je konkurenceschopná. Ona odpověděla, že ona jí je. To dělá část silného charakteru potřebného pro toto zaměstnání. Už všechny maličké Grammy, American Music Awards, dovolují Céline snít, ale je třeba skládat příčku malou k malé. Céline neposlouchá hudbu. Poslouchá hudbu přírody… atd. Novinářka se zeptala, jestli se někdy zastaví a pochybuje. Céline odpověděla, že René jí vidí jako negativní osobu, protože ona chce předejít všemu, stejně tak horšímu (což on spojuje v pochyby), takže on, ignoruje možnost, že věci se mohou špatně otočit. „Krásné období, špatné období, já chci vědět, co dělat“ vykřikla naše krásná Céline. Céline si hluboce přeje pokračovat zpívat ve francouzštině, přesto, že více prodává v angličtině. Je to důležité pro její oči. A tedy o penězích: Céline se cítí šťastná, že vydělává tolik peněz. Dává peníze stranou na budoucí studium svého syna. Rozmazluje hodně René-Charlese, zvláště hračkami. Žádá své osobní strážce, aby požádali fanoušky, aby počkali, když si právě hraje s René-Charlesem, aby ho chránili. Na začátku René-Charles odmítal vše, co se týkalo show-businessu, potlesk, fotky…atd. Céline chce chránit své dítě bez schovávání. Je velmi obdivován všemi z rodiny. Céline nechce mít kolem něho příliš osob, které mu přinášejí příliš pozornosti díky tomu, že je kluk někoho známého. www.celinemaniacs.compřeklad: coeur rok: 2004 | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:44 | |
| Rozhovor k uvedení parfému Celine Dion Parfums
Celine Dion je zosobněním talentu a otevřenosti, s romantickým srdcem, které inspiruje a vyvolává pozitivní emoce. Úspěch, styl, spontánnost, srdečnost… to vše je Celine Dion.
Nyní jsou smyslnost Celine Dion, její oslnivý půvab a vnitřní charisma zachyceny ve vůni – inspirací pro všechny ženy, aby žily svůj vlastní život naplno. Jak to vše vzniklo, a nejen o tom, jsme si popovídali na společném setkání se světoznámou zpěvačkou Celine Dion.
V roce 2003 vám bude 35 let. Je to rok plný výzev, k nim nyní patří i nová vůně Celine Dion. Jak to začalo? Celine: S návrhem za mnou přišli lidé z Coty, je to úžasná „rodina“. Nikdy jsem si nemyslela, že jednou budu mít vlastní vůni. Když mi to navrhli, uvědomila jsem si, že okruh lidí ve show businessu se svým způsobem podobá okruhu lidí ve voňavkářském průmyslu. Celých 22 let života jsem používala noty, abych se díky nim dotkla lidských srdcí, a najednou přišli lidé z Coty. Řekli, že také používají noty, kterým se dotýkají srdcí lidí, i když se tentokrát jedná o voňavé noty.
A jaká byla spolupráce s „nosem“ a s marketingovým týme Coty Beauty při návrhu vaší první vůně? Celine: Trvalo 14 měsíců, než jsme tuto vůni stvořili. Na Coty se mi líbilo, že měli nejen výjimečný „nos“, ale i pozorné ucho pro příběhy, které jsem jim vyprávěla. Zrod vůně byl postavený na příbězích z mého dětství, na mém životě jako mladé ženy a matky. Mezi Coty a mnou vznikl výjimečný vztah. Je to úžasné dobrodružství, ze kterého mám velkou radost.
Co vás nejvíce uspokojovalo na vývoji této vůně? Vidíte nějakou podobnost se světem hudby? Celine: O světě vůní jsem nevěděla vůbec nic. Vše bylo pro mě nové. Nemyslela jsem si, že svět vůní a svět hudby si mohou být tak podobné. A opravdu, novy vůně, přísad a květů mohou být srovnávány s těmi hubeními. Bylo to jako velký objev, ale zároveň to celé bylo velmi blízké hudbě, kterou reprezentuji už 22 let. Řekla jsem si, že je to dobrý důvod k dalšímu rozvoji, neboť hovoříme stejným jazykem. Je to zároveň velká čest mít něco jedinečného. Něco, co se k vám hodí a co bylo z vás stvořené.
Jak byste svoji vůni popsala? Co jste jí chtěla vyjádřit? Celine: Po celou dobu jsem se snažila vložit celé svoje JÁ do tohoto malého flakónu. Není to jen otázka samotného složení. Nejen otázka květinových tónů, ale také tóny emocí a způsobu, jak jsem je cítila. V životě je tolik věcí, které miluji. Vůně pláží, vody, přírody, květů, vůně dítěte, lásky, přátelství a domácího pohodlí. Vše, co mám ráda, je v této malé lahvičce. Na druhou stranu jsem ráda, že tato vůně poskytuje spoustu prostoru každé ženě, která ji použije. Chtěla jsem, aby byla součástí každé osobnosti, která ji nosí: Pokud ji použijete vy, chci, aby byla vaše. Když si ji vezmu já, je to něco jiného. Nechávám vám velkou volnost.
Nyní máte hodně práce: vůně, show, CD… připravujete nějaké nové vydání CD? Celine: Ano, nyní jsem velmi pracovně vytížená projektem v Las Vegas. Vydala jsem CD One Heart a již nyní pracujeme s Jeanem-Jacquesem Goldmanem a jeho týmem na dalším albu. Není to jen pracovat a zpívat jen tak. Nechceme pouze vyrábět hity, ale hlavně chceme dělat druhým radost a to je hlavní. Co se mě týká, chci zpívat, protože je to způsob, jak se vyjadřuji. Pokud lidé chtějí, abych vkročila do jejich života a šla kousek s nimi, jsem a budu šťastná.
časopis Donna červenec 2003 | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:48 | |
| D´eux - o natáčení - byl to pořad k uvedení desky D´eux. Přepsala jsem z něj rozhovory.
Tyto rozhovory byly pořízeny k albu D´eux. Byly z let 1994 – 1995. - Reportérka: V loňském roce, když jme tady byli poprvé jsi právě slavila svoji svatbu. Všude kolem nás byly nádherné květiny. Chtěla bych se tě zeptat na jednu věc, která by určitě zajímala mnoho příznivců… Proč jsi se rozhodla pro tak velkou svatbu? Nelituješ toho? - Celine: Sny nejsou nikdy dost krásné a dost velkolepé. A moje svatba byla uskutečněním jednoho z těchto snů. Chtěli jsme se podělit o radost s lidmi, se kterými pracujeme a se všemi ostatními. Nechtěli jsme si říct své „ano“ jen sami dva před knězem. Už proto, že jsem to tak dlouho skrývala.A nechávala sama pro sebe. Už proto by mi nestačila jen skromná svatba ve dvou v kostele. Když se člověk vdává, stojí před rozhodnutím zda uspořádát skromnou svatbu nebo velkolepou a okázalou za přítomnosti mnoha lidí. Pak musí samozřejmě počítat s velkým zájmem z tisku a z televize. Já se rozhodla pro to druhé. Dnes bych svoji svatbu udělala stejným způsobem, na stejném místě, ve stejnou hodinu, ve stejných šatech a se stejným manželem. Byla jsem velmi okouzlená tou velkolepostí a množstvím lidí, kteří přišli. Když jsem vešla uviděla jsem 500 lidí, Davida Fostera a jeho orchestr… Opravdu mě to dojalo… - R: Nelituješ tedy ničeho? - C: Ne, ničeho nelituji. - R: Už jsi pomyslela na děti - C: Ano, často. Myslím na to skoro každý den. Je to určitě důležitější než to nač jsem myslela když mi bylo 15 – zpívat, zpívat, zpívat… Pořád chci zpívat, ale jako pro ženu jsou pro mě děti samozřejmě přednější. Tolik miluji Reneho, že bych chtěla zhodnotit tu lásku a mít s ním dítě. Nechci ale míchat svůj osobní život se showbusinesem. Nevím, jestli ho chci mít dítě hned. Zatím se mi z profesionálního hlediska daří a proto možná počkám. Snad za rok o tom začnu vážněji přemýšlet.
Paříž Listopad 1994 - S Paříží je spjato i tvoje poslední album? - Ano, moje nové album s Jeanem-Jacquesem Goldmanem. - Jak vypadá tvůj natáčecí den? - Nejraději natáčím večer. Zpívá se mi lépe. - Proč? - Ráno mívám špatnou náladu. Vím, že je to vada a ráda bych byla příjemnější. Trvá mi chvíli než se rozezpívám. Nechce se mi dělat hlasová cvičení hned po ránu. Je to na mě moc brzo. Nasnídám se. Moc nemluvím. Dívám se trochu na televizi a dělám to, na co nemám čas, když pracuji pro televizi nebo pro rádio a když hodně cestuji.
- R: Co vás na Celine opravdu zaujalo? Goldman: Zpočátku jenom její hlas. Protože jsem jí ještě neznal. Uvědomil jsem si, že je to jeden z velkých současných hlasů. Musel jsem si pozorněji poslechnout její předchozí nahrávky, abych poznal, čeho je schopná a abych dokázal složit hudbu, která by byla blízká nám oběma a současně i francouzskému publiku. Než jsem začal skládat texty, musel jsem se o Celine dozvědět víc. Přečetl jsem o Celine vše – její životopis i její rozhovory. Při setkání s ní jsem se snažil porozumět její osobnosti. Myslím, že Celine je někdo, pro koho milostný vztah během práce ve studiu nepřidá v úvahu.
Na koncertě - Je to tu fajn. Cítím hodně energie. Máš se dobře - Jo dobře a ty?
V hotelovém pokoji - Chlapec: Přemýšlela jsi někdy tom, že nastane doba, kdy tě tvoji příznivci nebudou mít tolik rádi? - Ano samozřejmě. Mám z toho občas i strach. Někdy se ti zdá, že si lidé až příliš všímají toho, co děláš. Připadá ti, že jsi často v novinách, možná až příliš často. Někdy si myslíš, že skoro každý den. Já chci v životě zpívat a zůstat v showbusinessu co nejdéle. Mám strach z toho, že mě jednoho dne budou mít dost. Až k tomu dojde, tak to snad ucítím a stáhnu se na rok, na dva do ústraní a vrátím se zpět s něčím novým. Nebo úplně přestanu a stane se ze mě normální ženská. Samozřejmě, že mám obavu z toho, že mě lidé budou mít dost. Doufám, že se to nestane.
Na koncertě: - R: A jsme zpátky na večeru se Celine Dion. Je tu s námi Jean-Jacques Goldman… Vítám vás v Montrealu. Jsme moc rádi, že jste tady s námi. Pracovali jste společně se Celine Dion loni v listopadu. Natáčení probíhalo v Paříži. Ale teď už je album hotové a právě vychází. Co nám můžete říct o vaší spolupráci se Celine? - Goldman: Celine jsem znal pouze z jejích desek. Často bývá rozdíl mezi představou, kterou si uděláte a každodenní práci ve studiu. V žádném případě jsem nebyl zklamán. Naopak - R: Byl jste okouzlen? - G: Ano, byl jsem dokonce i okouzlen… - R: Myslím, že mezi vámi vznikl dobrý pracovní vztah. Sama jsem se o tom při zkoušce přesvědčila. Zůstáváte v kontaktu i mimo práci? - Goldman: Problém je, že je mezi námi oceán. - R: Celine přece hodně cestuje… - Celine: Občas se vídáme. Musím říct, že já za tebou jezdím častěji než ty za mnou - Goldman: Je to tak. - Celine: Musíš za námi zase přijet. 10 let jsi tu u nás nebyl. - Reportérka: Je to poprvé za 10 let, co jste tady? - Goldman: Je to poprvé za 10 let, co mě se pozvala žena Celine předstírá, jak jí to rozrušilo a překvapilo. - R: Jseš v pořádku? - C: Myslím, že ano - r: název alba D´eux je vlastně slovní hříčkou. D´eux také znamená dva (poznámka nebo také od nich, jejich). Pracovalo vás na tom samozřejmě víc, ale tón jste udávali vy dva, je to tak? - C: Inspirovali jsme se jednou písní z tohoto alba. Domnívám se, že každá z písniček je jiná a žádná z nich není podle mého názoru pro album typická. Výsledek není jen moje a tvoje práce. Je to práce celého týmu Sony France. Každý přispěl svým dílem. Asi máš pravdu – D´eux znamená Jean-Jacques Goldman a já.
Ve studiu - C: Pokaždé když pracuji ve studiu, nechci jen zpívat, chci do toho dát i kus sebe. Nechci být jen zpěvačka, která nepřemýšlí o tom, co zpívá. - C: Během 3 týdnů společné práce jsem u Jean-Jacquea jsem oceňovala způsob, jakým mě opravoval. Má se mnou trpělivost, rozumíte? Cítíte, že je to umělec. Má jemné způsoby. - G: Celine potřebuje vzájemnou důvěru. Na vytvoření takového vztahu je třeba čas. Celine je umělkyně, která potřebuje skutečnou důvěru a to skutečně trvá.. - C: Myslíš, že je to nedostatek důvěry? - G: Ne, není to nedostatek, ale potřeba. Počáteční nejistota potřebuje podporu, aby vše fungovalo tak jak má. - C: Nikdy předem dlouze nepřemýšlím o svých písničkách. Jak je cítím, tak se je snažím podat. Jestliže mi písnička sedí. Stane se mojí součástí a snažím se do ní dát kus sebe.
V hotelovém pokoji: - Dívka: Myslíš občas na lidi, kteří jsou na tom hůře než ty? - Je zvláštní, že mi pokládáte tuhle otázku. Natočila jsem písničku Les derniers seront les premiers (Poslední budou prvními). Myslím, že to co se děje okolo mě, se mě týká. Když sedím v autě nebo taxíku, vidím ty chudáky, co leží v parku na lavičkách. Skutečně mě to dojímá. S Reném jim vždycky něco dáme. Tahle písnička je taky trochu o nich. Je to písnička o naději. Protože věřím, že když v tomhle životě není vše dobré. V jiných to bude lepší. Poslední budou prvními - skutečně tomu věřím. Je to opravdu hezká písnička o naději.
V hotelovém pokoji: - R: Jean-Jacques Goldman ti dal krásný dal krásný dárek, když ti složil písničku o tvé neteři Karin, na které ti velmi záleželo. Byla bych ráda, kdybys nám něco o té písni pověděla. Tys ho požádala, aby ji napsal? - Ne, ne, ne, bylo to pro mě opravdu překvapení. Nikdy nepíšu texty a Jeanu-Jacquesovi se podařilo napsat písničku, která je blízká mým citům. Nebylo to pro lehké, když zemřela moje neteř Karin. Umírala totiž v mém náručí. Je úžasné, jak Jean-Jacques vystihl mé pocity. Byla jsem na tom zle. Myslela jsem na Karin ve svých snech i modlitbách. Když mi Jean-Jacques ukázal text, myslela jsem, že to nebudu nikdy schopná zazpívat. Ve studiu jsem ze sebe nemohla vydat ani hlásku anebo jsem až křičela. Věděla jsem, že musím začít jinak, ale vždycky, když jsem si vzpomněla na Karin, chtělo se mi plakat. Uvědomila jsem si, že dítěti, které držíš v náručí to musíš zpívat jako ukolébavku – leť plamínku, leť má lásko (předvádí). Musíš to zpívat jako bys chtěla uspat malé dítě. Při nahrávání jsem se snažila zpívat jinak – zavřít oči a najít Karin ve svém náručí. Bylo to těžké, ale krásné.
Poznámka: Když Celine zpívala tuto písničku na tom koncertě, po tvářích ji tekly slzy a bylo vidět, jak velmi těžké bylo pro ni zpívat tuto písničku. | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:54 | |
| 1 fille et 4 types - rozhovor Rozhovor k albu „1 fille et 4 types“ „Tedy, to začalo,“ vypráví Jean-Jacques Goldman 1. června 2003, během jednoho setkání na Rádiu Chérie FM…“ To se událo v prosinci 2002, během toho, když jsem dělal Zenith (Paříž); odpoledne jsem dělal zkoušky s ní na několika písničkách. Já, já jsem nenapsal víc jako 3-4 písničky a ostatní písničky dělali mí přátelé, teda Eric Benzi, Jacques Veneruso, Gildas Arzel… Sešli se dohromady a to bylo super, konečně to je příjemné pracovat s nimi, to bylo jako skupina a to byl tento duch, který řekne, přece to je jako by Celine byla zpěvačkou skupiny. Připravily se všude sbory, někdy se zpívalo, my také, a nahrávalo se, připravila se všechna hudba, jednou, že jsme dělali tonalitu, tempo a písničky, které ona chtěla, které nechtěla, a vše jsme to tedy připravili a odešli jsme na začátku měsíce (květen 2003) nahrát hlas.. a tady budeme mixovat „Dělat disk s Jean-Jacquesem a jeho třemi kamarády,“ vysvětluje Celine „To bylo – to je jistě - velmi pro mě lákavé.“ „Celine ho požádala o písničky,“ pokračuje Jacques Veneruso, „A on myslel na nás pro přípravu tohoto alba.“ „Já jim navrhnul nejen toto album,“ přidává Goldman, „ale také nápad zpívat dohromady, dělat věci více akustické, více „kytarové“, velmi vokálové. To je zaujalo a počínaje od toho momentu, já jsem je požádal, aby mi předložili písničky.“ „Našli jsme to jako zajímavou myšlenku si to říct: dobře, bude se dělat ve skupině s ní“ Poznačil Eric Benzi. „Umělec je trochu méně zaujatý v konceptu alba,“ constatoval Gildas Arzel, „spíš, že zpěvák chce zpívat sám jednu písničku…“ „Já se cítila jako že jsem byla částí jedné „bandy“,“ žasla Celine, „To bylo cool pro mě, protože když se miluje hodně zpívat a když jste s někým, kteří milují to kolem jako my, eh dobře, to je zúčastnit se s radostí!“ „Jean-Jacques,“ přiznala Celine „to je on, kdo byl hlavou toho všeho.“ „On znal velmi dobře osobnost každého,“ pokračuje Gildas, „přesto on usměrňuje více nebo méně žádost podle toho, co se umí a co ne. „Evidentně“ poznačil Jean-Jacques, „Gildas, to je kytarista.“ „V tomto projektu“ říká Jacques „jsem autor-skladatel.“ „Říkáme, že nicméně Etric je,“ odpovída Jean-Jacques „ten, kdo je hlavní v citu, kde on soustřeďoval opravdově úpravu.“ „Všichni, každý autor-skladatel“ poznačila Celine „má svůj způsob vidění věcí. Já jsem tady, abych vyzkoušela … „vydávat zboží“ to nejlepší možné.“ „To bylo radosti od začátku do konce…“ nadchla se Celine „Celine, ona je dotčená kouzlem,“ poznačil Erick. „…Velmi překvapující dáma,“ přidává Gildas „Ona je jeden z pěti světových hlasů,“ přidává Jean-Jacques. „Opět najít Jean-Jacquese a jeho přátele, Jacques, Eric, Gildas…“ uzavírá Celine „ a zazpívat znovu ve francouzštině…“ Tout l´or des hommes (Všechno zlato lidí) Tato písnička může nosit zprávou lásky a nadějí, druh písničky ze shromáždění těch, kteří se milují, ale bohužel války a dramata, která rozdělují svět… Podává se na dojímavé a stimulující melodii, slova jsou přirozeně kouzel s nesrovnatelným hlasem Celine. První výtažek z alba 1 Fille et 4 Types, v rádiích od 27. srpna, singl Tout ľor des hommes opustí 6. října 2003. Klip – road movie – představovanou samotnou Celine, byl natočen v poušti Nevada pod režií Yannicka Saillet, který už dělal originál klipu Zora sourit. Celine se tam vtělí do zpěvačky ze skupiny, která křižuje cesty ve hře a ve štěstí, že oni produkují svou hudbu. Tu nages Originální verze byla interpetována Anggun na svém albu Désirs Contraires, které vyšlo v roce 2000. Je ťaime encore (Francouzská verze) Celine také nahrála tuto písničku ve verzi anglické na svém albu One Heart Retiens – moi Originální verzi této písničky nazpívala Nanette Workman na svém albu Une à une, které vyšlo v roce 1996. Rien n´est vraiment fini Originální verzi této písničky nazpívala Leyla Dorianne na svém albu Libre, které vyšlo v roce 2000. Z http://www.celinedion.t2u.com | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 21:58 | |
| Miracle - Rozhovor s Céline Dion a Annou Geddes
Rozhovor s Céline Dion a Anne GeddesOtázka: Povídejte o projektu Miracle a o začátcích vaší spolupráci... Anne: Potkala jsem Céline před několika lety, kdy se zajímala o malou osmiletou dívku, která zemřela na rakovinu, která nám byla mému manželovi a mě velmi blízká. Céline a já jsme našly společné hodnoty a obě dvě milujeme lásku vyjádřenou v rodinném životě. Naše přátelství rostlo a my jsme začaly s radostí pomýšlet, že vyzkoušíme pracovat dohromady. Celine: Myslím, že to muselo přijít. V mé kariéře, která je opravdu můj život, jsem přišla do bodu, kdy jsem si přála přidat jeden prvek ze scény, který by doplnil mou hudbu. Písničky o lásce a ukolébavky z projektu Miracle, kombinované obrázky těch krásných miminek od Anne, představují jedinečný projekt, kterým se dotýkáme mnoha srdcí. Anne: Tato spolupráce je perfektní svazek. Věříme, že každý nový život je opravdu zázrak. Je to radost a výsada tvořit Miracle s Céline, u které umělecký talent zpěvačky úplně odráží naši lásku sdílenou pro děti. Otázka: V čem je projekt Miracle odlišuje od vaší jiné práce? Anne: Z počátku jsem byla mimochodem nervózní ze zapojení pohledu Céline. První den jsem se nemohla ubránit si myslet „To je dospělá“ a dělat fotky dospělých nebo dělat věci pro ně. To není skutečně pohodlné pro mé pracovní návyky. Samozřejmě, vše si našlo své místo. Před záběrem jsem řekla Céline, to co říkám všem, kteří pózují s miminky – „To nebude pro tebe jako obyčejný pracovní den ani žádná předcházející hodina focení. Můžeš být mokrá a přijdou nečekané věci“ a ona řekla „Stane se, tady nebude žádný problém.“ Měla pravdu. Nic nebylo problém s Céline. Celine: Obdivuji práci Anne už hodně let od četných knížek, její kalendáře, její řady oblečení pro děti... a nyní jsme strávily dohromady výjimečné okamžiky, kdy jsme si odhalily více. Anne: Je málo osob, které by mohly se zahrnout dohromady v celek tohoto projektu a vložit se tam úplně. Myslím, že Céline má opravdu velké srdce s velkou láskou pro novorozence. To ustavičně a zjevně přechází na obrázky. Otázka: Céline, jak jste prožívala vaši práci modelky pro fotky Anne? Céline: Nikdy jsem neviděla s předstihem obrázky během záběrů, protože jsem chtěla odkrýt magii a div tvorby Anne u skončené práce najednou. Měla jsem úplnou důvěru v Anne. Vím, že je nejlepší v tom, co dělá. Chtěla jsem jí nechat čas upřesnit svou vizi. Anne: Céline má takové působení/účast, takovou ženskou auru. Je s ní jedno foto s květinou lotusu, které zbožňuji; je natolik intenzivní, ženská a hrdá se svým dítětem. Během všech umístění, jež zahrnovalo více než stovku novorozeňatek, zůstala úplně klidná, citlivá k dětem, plná humoru, což se nás všech dotýkalo. Během všech etap projektu byla Céline fantastická (K Céline). Všichni se uvolnili, již když jsi vešla a když jsi začala zpívat s miminky. Nikdy jsem se nebyla neklidná v tvé přítomnosti. Céline: Ve stejném duchu jsem ti řekla, že to ti nebudu dělat, když je to má cesta a že já tě přivedla do mého nahrávacího studia, abych tě tam požádala, abys zazpívala. Ti jsi mi mohla dát důvěru. Céline: A já jsem šla do nahrávacího studia, protože už jsem nemohla dočkat zpívat ty písničky o lásce, které se staly částí projektu Miracle. Otázka: Céline, řekněte nám o výběru písniček pro CD Miracle. Céline: Týkalo se to písničky „Who Could Ever Love You More?“, byla napsána pro mě jednou neznámou autorkou – Lindou Thompsonovou. Musela být na mém nedávném nahrávaní v angličtině, ale pro jeden důvod nebo pro jiný, to není důležité v tomto případě a byla dokonalá pro tento projekt. Pro CD jsme ji přejmenovali na „Miracle“ pro zázrak nového života. Anne: Poslouchala jsem ji nepočítaněkrát... Je to stále kolem devíti písniček a jsou skvělé. (K Céline). Toho se dosáhlo pravděpodobně tvým hlasem. Céline: Další kousky, které jsme nahráli, mají význam zvláště pro mě a odráží hluboké a univerzální spojení, které svazuje matku se svým dítětem. Pro CD Miracle jsme vybrali další písničky, jako oblíbené ukolébavky, které vyjadřují toto zamilované spojení tak výmluvně. Otázka: A jak jste dokázaly přesvědčit novopečené maminky, někdy maminky s prvním dítětem, aby vám dovolily pracovat s jejich dětmi? Anne: Ve skutečnosti, rodiče mě vyhledávají. Jsem nesmírně známa u rodičů všech miminek z projektu „Miracle“, kteří nám – Céline a mě - dobrovolně svěří jejich malé novorozence. Cítím se opravdu poctěna. Je to neuvěřitelná důvěra: každé miminko je úplně zranitelným člověkem. Lidé jsou si vědomi, kdo já jsem a co dělám. Přicházejí, protože mají ke mě důvěru, a Céline je dodatečný bonus. Nikdo kromě skupiny ve studiu neví, že ona je částí snímků. Céline: Rodiče jsou také křehcí. Všechny emoce už od prvního pohledu na jejich dítě několikrát během dne nebo několika týdnů dříve jsou tady vítané. Otázka: Anne, je pravda, že hodně matek jsou překvapené, že vás osobně vidí měnit jejich dětem plenky? Anne: Miminka mi dovolují zůstat opravdovou. Vyměnila jsem už tisíce plenek. Zbožňuji nahé novorozence. Jsou božské. Céline: Myslím, že lidé jsou překvapeni, protože ty se můžeš lehce soustředit na technické aspekty záběrů, ukládat miminka a žádat tvou skupinu, aby udělala to, připravila tamhle to. Cítila jsem, že na rodiče působilo, že ty s nimi mluvíš a že jsi laskáš jejich děti. Ty nosíš jejich děti, šeptáš jim sladká slovíčka a potom měníš jejich plenky. Focení se stává více než jen prací, protože ty bereš tolik jejich práce. Otázka: Co byste rády, aby lidé v projektu Miracle našly? Anne: Miracle je můj způsob sdílet extrémní radost, kterou mi tyto miminka přinášejí a dokazovat potenciální skvělost každého dítěte. Všechny ty děti, se kterými Céline pózovala, opravdu, všechny miminka jsou tak drahá, tak bohatá a zasluhují všechnu milující pozornost a respekt, kterou jim můžeme přinést. Céline: Je to tolik emotivní nosit dítě a být tak blízko čistotě. Nejlepší věc, která udělá, je jim nabídnout naši náruč a donést je na svět. Tohle je jediná věc, která platí. www.annegeddes.comrok 2004 překlad coeur
Naposledy upravil coeur dňa 21/5/2009, 22:00, celkom upravené 1 krát. | |
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 21/5/2009, 22:00 | |
| Historie projektu Miracle7. 10. 2003 Uvedení konceptu Miracle. Mezinárodní tisková konference. 8. – 13. 10. 2003 Projekt Miracle je k vidění v Salonu knihy v Francfortu listopad 2003 – leden 2004 Anne byl velmi zaneprázdněná a už dokončila fotografování všech květinových částí pro Miracle a právě dokončila tvorbu knihy únor 2004 První dva týdny února byly velmi obtížné pro Anne. Krásné miminka a Céline Dion byly centrálním bodem velmi zdařilého fotografování v Las Vegas. Tyto velmi speciální obrázky od Anne budou potřeba v projektu Miracle. V salonu Articles Cadeaux Britanik et Etrangers /Uměleckých britských a zahraničních dárků/ v Birmingham Spring Fair ve Velké Británii byla prezentována kolekce papírenského zboží a kalendářů, které budou vydány o několik měsíců později. březen – duben 2004 Anne vybrala všechny texty a obrázky pro knihu. Také výběr písniček pro CD byl realizován s Céline, která nahrávala poslední písničky ve studiu v Las Vegas. Najednou překlady knihy (téměř dokončené) byly prodány. Kniha byla poslána na naskenování a ověření do přípravné produkce. Všichni byly povzbuzeni, co už udělali a v ovzduší bylo cítit očekávání dojmů vycházející knihy na začátku června. DVD o realizaci knihy je téměř u konce. Tato zvláštní součást dává skutečný pohled do děje za scénou tohoto fantastického a jedinečného projektu. DVD doprovází také kniha s CD od Céline. Všichni, kdo viděli a slyšeli, ti kteří realizovali až do této doby jsou velmi vzrušení a uvádějí např. tyto komentáře: „Absolutně senzační, brilantní práce!“ „Fotografie Anne doplněné magickým hlasem Céline jsou všechny jednoduše převratné.“ Anne právě pracuje na videu k písničce Miracle, která bude nahráno na konci června. Projekt Miracle se objevil v Unity Magazine v dubnu v USA. Osudová publikace pojednává o rozličných námětech všech úrovní. Tato rubrika v čísle „Women of Inspiration“ podtrhuje lásku dětí sdílenou Céline a Anne a vynikající kombinaci hudby a obrázků, které vznikly pro Miracle. Objevily se mezi několika známými ženami jako fotografkou Annie Leibovitz a stavitelskou stylistkou Mayou Lin. Květen – červenec 2004 Kniha Miracle je ukončená. Objednávky knihy na světový trh jsou více než povzbuzující, skladají se z nejdůležitějších předobjednávek všech nových knih. Tisk trvá přibližně 2 měsíce při práci 7 dní v týdnu. CD Céline je ukončené a její hudba je skvělá. Všichni, kdo slyšeli její písničky, nešetří chválou a slzy vstoupají do očí. Je to vyvoláno kvalitou kouzelného hlasu Céline a pocity, které její slova vyjadřují. Namíchané DVD týkající se vzniku knihy, je také úplné a dává krátký přehled do „kulis“ tohoto kouzelného projektu. Anne začala práci na uměleckém vedení klip pro Miracle (i titul písně) a stráví poslední týdny prací se svou skupinou v Sydney v Austrálii. Klip bude pravděpodobně ukončen poslední týden v červenci. Podle předobjednávek, stejně tak před výdejem knihy je určeno, že se stane best-sellerem a s přiloženým CD, tato hudba zasáhne vysoká místa v hitparádách, která jsou normální pro umístění pro hudbu Céline a to vše ještě dříve před tím aniž by byla viděna jediná stránka nebo byla poslechnutá písnička. 11. 10. 2004 Knihy, DVD a CD se objevují na trzích. z www.annegeddes.comr. 2004 překlad coeur | |
| | | Mirek Taking Chances
Age : 40 Bydliště : Ostrava Poeet p?íspivku : 832 Registration date : 18.03.2008
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 22/5/2009, 02:34 | |
| | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 23/5/2009, 10:34 | |
| Wau , super! Klobúk dole coeur! | |
| | | Martina Admin
Age : 37 Bydliště : Praha Poeet p?íspivku : 429 Registration date : 06.03.2008
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 23/5/2009, 11:28 | |
| | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 22/6/2009, 19:36 | |
| Verrückt! Celine Dion kauft 1000 Würste in BerlinVon diesem kurzen Zwischenstopp in der Hauptstadt wird sie sicher noch seeehr lange was haben... Diva mit Kohldampf: Celine Dion liebt deutsche Bratwürstchen. Und nahm diese Woche gleich 1000 Stück mit nach HauseDie kanadische Pop-Diva Celine Dion (40) landete Anfang der Woche, auf dem Rückflug von den Malediven, in Berlin. Eine Nacht blieb sie. In dieser Zeit wurde aber nicht nur der Privatjet betankt. BILD erfuhr: Sie düste mit 1000 original Berliner Bratwürstchen im Frachtraum zurück in die Heimat! Der Star und die Wurst – eine leckere Sommerliebe! Dion hatte während ihrer Europa-Tournee 2008 mehrere Wochen im Regent-Hotel (Charlottenstraße, Mitte) übernachtet, reiste von hier aus zu Konzerten. Da muss sie irgendwann zum ersten Mal zugebissen haben! Jetzt kann sie das, so oft sie will! Damit der riesige Berliner Wurstberg auf dem langen Flug nach Kanada auch schön frisch blieb, wurden in New York und Montreal übrigens extra Eiswürfel an Bord gebracht... Von J. BONESKY und M. SCHACHT Bild | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 22/6/2009, 19:52 | |
| Arme wie Streichhölzer, hervorstehende Knochen Abgemagert & ausgezehrt:Sorge um Céline DionSchmale Schultern, hervorstehende Knochen, das Gesicht ausgezehrt: Erschreckend abgemagert zeigte sich Sängerin Céline Dion (39, „Think Twice“) bei ihrer Abschiedshow im „Caesars Palace“ in Las Vegas. 717 Auftritte in fünf Jahren – zu viel für die zierliche Kanadierin? Fans in Sorge: Bei ihrem vorerst letzten Konzert in Las Vegas zeigte sich Sängerin Céline Dion extrem abgemagert „Am Anfang hatte ich das Gefühl, ich müsste etwas beweisen. Das ist jetzt vorbei“, so Dion vergangene Woche in einem Interview mit dem „Guardian“. Nach ihrer letzten Show gab es tosenden Applaus, Céline Dions Mann und Manager René Angélil und der gemeinsame Sohn René-Charles (7) erschienen auf der Bühne, gaben der zerbrechlichen Sängerin Kraft. Nicht nur ihretwegen sollte sich die ausgepowerte Sängerin jetzt eine Auszeit gönnen. Bild | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 5/7/2009, 11:28 | |
| Keď Dionová spievala pápežovi, na jeho ramene sedela holubica06. 04. 2005 Kanadská speváčka Celine Dionová poďakovala pápežovi Jánovi Pavlovi II. za duchovnú skúsenosť, ktorú nadobudla aj vďaka jeho učeniu. Vzťah k Bohu vraj Dionovej zmenil celý pohľad na svet a život. Speváčka, ktorú v minulosti preslávil hit z filmu Titanic My Heart Will Go On, sa domnieva, že skutočne veriť začala v roku 1984. Na ten moment si podľa vlastných slov veľmi dobre pamätá. Mala vtedy šestnásť rokov a po prvý raz vystúpila pred pápežom. Hlave katolíckej cirkvi zaspievala pieseň A Dove (Holubica) a organizátori podujatia vypustili z klietok množstvo holubíc. Jedna z nich si počas Dionovej spevu sadla pápežovi na rameno a ostala tam. Opäť sa s pápežom stretla o desať rokov neskôr, v roku 1994, keď pápež pozval ju, jej manžela Reneho Angelila a matku na súkromnú audienciu. Zdroj : SITA http://backstage.server.sk/spravy/detail/16537-ked-dionova-spievala-papezovi-na-jeho-ramene-sedela-ho/ | |
| | | motylik6 Admin
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory 5/7/2009, 11:42 | |
| Dionová môže spávať tri roky v jednej posteli.24. 07. 2003 Populárna speváčka Celine Dionová (35) vie obdarovať aj samu seba. "Príležitostne nechám denne v nejakom chic butiku aj 100.000 dolárov," uviedla pre magazín Vida. Od júna 2003 je Celine permanentne v Las Vegas kvôli svojej trojročnej koncertnej show s názvom A New Day. "Show je dôležitá pre môj osobný život. Teraz už konečne budem môcť tri roky spávať v te istej posteli," vyhlásila, pričom dodala, že po ukončení show by si rada urobila prestávku. Zdroj: TASR http://backstage.server.sk/spravy/detail/3752-dionova-moze-spavat-tri-roky-v-jednej-posteli/ | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Články, reportáže, rozhovory | |
| |
| | | | Články, reportáže, rozhovory | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |
|