Céline Dion
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Céline Dion

České a Slovenské fórum

DomovGalleryLatest imagesRegistráciaPrihlásenie

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!

Goto down 
AutorSpráva
motylik6
Admin
Admin
motylik6

Female
Poeet p?íspivku : 3447
Registration date : 10.01.2009

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  Empty
OdoslaťPredmet: Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!    Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  Icon_minitime22/2/2012, 22:53

Exkluzívny rozhovor so svetoznámin gitaristom

Andre Coutu - muž po boku Celine Dionovej

Tento príjemný a veľmi sympatický rodák z quebeckého Chicoutimi sa preslávil najmä ako dlhoročný gitarista Celine Dionovej , textár a v neposlednom rade aj skladateľ. Už odmalička miloval hudbu a aj práve preto sa rozhodol študovať hru na gitare na Universite de Montreal . Mal za sebou niekoľko televíznych show i vystúpení v Montreále , keď dostal ponuku ,ktorá mu zmenila život . A áno ! Bolo to angažmán v kapele, vtedy ešte nie veľmi známej mladej speváčky Celine Dionovej , ktorá sa v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokoch vypracovala na jednu z najlepších a najpredávanejších speváčok súčasnosti! A práve tento talentovaný gitarista nám poskytol exkluzívny povianočný rozhovor pre THE DION´S FAMILY .

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  404928_133120926811266_111787318944627_127585_1462638597_n
( photo by Andre Coutu archive )

https://www.dailymotion.com/video/xoxqcr_andre-coutu-with-celine-dion-the-dion-s-family_music

DF: Vianoce sú časom lásky, rodiny a pohodlia . Je to obdobie, kedy sú ľudia k sebe milý a pozorný.... Ako vnímaš a tráviš tieto sviatky ? Máš vôbec čas zastaviť sa a vychutnať si Vianoce s vôňou domova a rodiny ?

AC: Oh samozrejme! Mali sme síce pár koncertov medzi Vianocami a Silvestrom , ale napriek tomu, som strávil veľa času doma s mojou rodinou!

DF: Predstavíš nám svojich najbližších ( rodinných príslušníkov )?

AC: Mám dve krásne dcéry, Penelope a Catherine!

DF: Ako u vás doma prebiehajú Vianoce a bez čoho ( koho ) si ich nevieš predstaviť !

AC: Vianoce slávime vo veľkom. No tento rok to bolo trochu iné, pretože sme sa práve presťahovali späť do Las Vegas, Veľmi mi chýbala moja rodina z Kanady, no našťastie moja sestra s chlapcami tu momentálne tiež žije a tak sme ich strávili spoločne.

DF: Spomínaš si ako si ich oslavoval keď si bol ešte malý chlapec ? Po akom darčeku si ako dieťa najviac túžil a čo ťa poteší teraz?

AC: Ach áno. Samozrejme ! Mám veľa milých spomienok na Vianoce , ktoré som trávil so všetkými bratrancami u starých rodičov v ich veľkom dome . Boli to krásne časy! Ako malý chlapec som miloval hračkárske autíčka a všetko, čo si prajem teraz je zdravie, láska a šťastie!

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  422313_133124086810950_111787318944627_127598_1907227952_n

DF: Dokedy si veril , že darčeky nosí Ježiško ( Santa Claus ) ?

AC: Myslím , že ako každý.. jedného dňa som zistil pravdu , ale veľmi sa na to už nepamätám.

DF: Aký bol tvoj prvý hudobný nástroj ?

AC: Doma sme mali klavír , takže už ako dieťa som na ňom absolvoval pár lekcii.

DF: Pamätáš si ešte na svoju prvú gitaru a koľko si ich už asi vymenil ?

AC: To určite áno! Veľmi dobre sa na to pamätám . Tak veľmi som po nej túžil! A jedného dňa som ju dostal k narodeninám. Bol som tak nadšený! A neskôr mi darovali aj elektrickú. .. Moja gitarová vášeň a nadšenie pretrvávajú doteraz. Nekupujem si ich síce veľmi často ,ale vždy sa rád po nejakej poobzerám.

DF: Kto ťa priviedol k hudbe a kedy si zistil , že sa chceš stať muzikantom?

AC: V našej rodine mala hudba vždy svoje miesto a čaro . Často sme sa stretávali a spoločne sa bavili. Ja som hrával na gitare a strýko spieval. Veľmi sa mi to páčilo. Jedného dňa som sa mame zdôveril ,s tým , že by som sa chcel stať hudobníkom. Nebola si príliš istá! Pochopiteľne.! Veď nie je jednoduché uživiť sa hudbou . No ja som mal šťastie.

DF: Môžeš nám prezradiť, aký hudobný štýl ti je najbližší a kto je tvojím vzorom ?

AC: Pop, rock, a samozrejme veľa Soul, R &B a lounge music ! Obdivujem mnohých umelcov. No skutočnou inšpiráciou je pre mňa Celine. A tiež aj Eric Clapton, Elton John, Brian Adams, Stevie Wonder, Bonnie Raitt, Ry Cooder, Erikah Badu, Meshell Ndegeocello ...

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  399799_133123153477710_111787318944627_127595_910958819_n

DF: Už vyše 20 rokov si v kapele Celine Dion ! Áno !! To si už ako člen rodiny !? Kde si začínal a ako si s ňou začal spolupracovať ?

AC: V roku 1991 mi volal Mégo , šéf kapely , vtedy ešte vychádzajúcej quebeckej hviezdy Celine Dion , aby som v letných mesiacoch nahradil gitaristu. Nakoniec ma angažoval nastálo . V tej dobe som bol absolútne bez záväzkov ,( slobodný i bez deti ) takže načasovanie bolo pre mňa priam ideálne !

DF: Pamätáš sa na vaše prvé stretnutie ?

AC: Bolo to pred 25 rokmi. Môj vtedajší pedagóg Michael Pucci ma požiadal , aby som ho zastúpil na jeden koncert Celine v Quebec City. V tej dobe to bola celkom iná kapela ako dnes. Dokonca ani Mégo v nej ešte nehral . Bol som nesmierne nadšený, keďže sa jednalo o jedno z mojich prvých angažmán ako profesionálny hudobník., .Všetci sme sa teda stretli na zvukovej skúške. Ja som mal vtedy na sebe skutočne smiešne nohavice s veľkými pruhmi a Celine bola na mňa veľmi milá. Podišla ku mne a povedala: Páčia sa mi tvoje nohavice!

DF: Keď porovnáš Celine pred 20 rokmi a teraz , v čom sa najviac zmenila ?

AC: Stala sa ešte rafinovanejšia. Rovnako ako dobré víno, ktoré je s pribúdajúcim časom lepšie a kvalitnejšie. Vždy ma zaujala ako veľmi , veľmi nadaná dáma. Prežil som s ňou mnoho a je pre mňa vždy zvláštne i nostalgické zároveň pozrieť sa na videá zo začiatkov i terajších turné ....Často ju aj v priebehu koncertu počúvam a ona ma neustále inšpiruje.

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  417562_133124903477535_111787318944627_127602_1648167701_n

DF: Na pódiu so Celine i zo zvyškom kapely pôsobíte ako zohratá partia , viete sa zasmiať i poriadne odviazať ! Vedel , by si si spomenúť na nejaký zábavnú príhodu ?

AC: V priebehu našej spolupráce sme zažili veľa vtipných príbehov. Samozrejme ,že vystúpenie berieme vždy vážne , aj keď ...:D Asi najzábavnejšia príhoda bola ,keď Celinin brat Michael nahradil jedného tanečníka v show A New Day počas piesne Seduces Me !

https://www.dailymotion.com/video/xoxr8j_najvtipnejyia-prihoda-so-celine-podya-andre-coutu-gitarista-celine_music

DF: Celine je vraj veľmi pozorná ku svojim zamestnancom .Je to pravda ?

AC: Áno ! Je na nás vždy veľmi dobrá! Neustále príjemná a milá na každého z nás.

DF: Stretávate sa s ňou a Reném aj mimo práce ? Rodinné oslavy , výlety .... ?

AC: Niekedy, ale nie je to veľmi bežné. Niekoľkokrát sme sa zúčastnili narodeninových osláv Reného Charlesa .

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  400991_133125880144104_111787318944627_127608_155091435_n
( create by Petr Šír )

DF: Pracuješ pre jednu z najväčších svetových hviezd. Tvoji najbližší musia byť na teba nesmierne hrdí a pyšní!

AC: To teda sú !

DF: No zároveň musí byť pre vás nesmierne ťažké, keď ste od seba , najmä počas turné , odlúčený ! Alebo ťa rodina sprevádza i na cestách ?

AC: Áno cestovanie je z tohto uhla pohľadu miestami trošku obtiažne , no na druhej strane i veľmi zaujímavé . Je fantastické vidieť všetky tie krásne mestá a miesta. Počas show a New Day sme mali šťastie , pretože sme strávili 5 rokov na jednom mieste ,v Las Vegas . Takže po celú tú dobu som mohol byť so svojou rodinou a zároveň i pracovať . A to bolo skvelé ! Od marca 2011 sme opäť späť s novou show . Kto vie, možno sa tu opäť nejakú tú chvíľu zdržíme.

DF: Zdedili tvoje dcéry po tebe hudobný talent ?

AC: Jedna hrala na gitaru a myslím , že bola celkom dobrá. No mala aj ďalšie záujmy . ..

DF: Koncertovať s megahviezdou súvisí s obrovskými pódiami , miliónovými hľadiskami i veľkými nárokmi ... Nemáš niekedy strach vyjsť na scénu ?

AC: Povedal by som , že je veľmi dôležité mať pevnú disciplínu , pracovať so svojím nástrojom , dobre si odpočinúť a mať dostatok pohybu. Každý deň sa preto snažím aspoň o nejakú tú prechádzku ,keď už nič iné. Keď´ dokážem držať krok s rutinou je to zvyčajne oveľa jednoduchšie.

DF: Používaš i nejaké rituály pred tým, než vojdeš do svetiel reflektorov ? Ako sa ti darí zvládnuť stres ?

AC: Snažím sa sústrediť a zamerať sa na hudbu, na Celine a pozitívneho ducha danej chvíle.

DF: Mohol by si nám opísať , ten pocit , keď pódium patrí len tebe ?

AC: Je to úžasný pocit a nevšedný zážitok ! Vaše srdce bije rýchlejšie a vy môžete vyjadriť sami seba a prejaviť svoje emócie na verejnosti. Vždy sa zo všetkých síl snažím vydať zo seba len to najlepšie.

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  402102_133132973476728_111787318944627_127633_369949973_n
( Photo by Peter Masničák - Prague 26.6.2008 )

DF: Celinin návrat do Las Vegas bol veľkou udalosťou . Nová show zaznamenala ešte väčší úspech , ako predchádzajúca,, A new Day,, , hoci je menej výpravná ! Tentoraz však spolupracujete s orchestrom a väčší dôraz sa kladie na samotnú hudbu. Môžeš nám prezradiť niečo viac o tomto projekte ?

AC: Nové predstavenie je úžasné . Ako si hovorila je veľmi muzikálne i s veľkým orchestrom. Verím ,že do show Celine naozaj vybrali piesne , ktoré chcela svojmu publiku ukázať i piesne , ktoré ľudia nutne očakávajú , že bude spievať. Pre mňa je výsledkom , len čistá radosť.

DF: Las Vegas je mestom hriechu a hazardu . Vyskúšaš si z času na čas šťastie za hracím stolom , čí automatom ?

AC: Nie ! To ma skutočne neláka !

DF: Ako vyzerá tvoj pracovný deň ?

AC: Skúšam už doma . Skoro každý deň okolo šestnástej hodiny máme zvukovú skúšku, aby sme sa uistili , že všetko dobre funguje. Potom príde Celine a zaspieva s nami pár piesni . Dáme si nejaké ľahké jedlo a okolo 19:40 sme už pripravený na predstavenie.

DF: Pri akej činnosti dokážeš vypnúť a relaxovať .

AC: Veľmi rád sa prechádzam . Tu v Las Vegas máme veľa krásnych hôr., preto ma veľmi baví turistika i cykloturistika .

DF: Okrem Dion- kapely sa venuješ aj svojej vlastnej tvorbe ? Mohol by si nám ju priblížiť ?

AC: Páči sa mi písať i produkovať vlastnú hudbu. Nahrávam doma vo svojom malom štúdiu. Ide predovšetkým o inštrumentálne skladby. Prial by som si , aby boli niekedy použité k filmu. Tiež som na nejakých piesňach spolupracoval i s priateľmi ,napríklad s Barnevom Valsaintom , ktorý je tiež v kapele Celine i s úžasnými speváčkami ako Rachelle Jeanty a Brigitte Desy.

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  402713_133136693476356_111787318944627_127641_1371717743_n
( create by Michaela Sedláčková Vojtková )

DF: Za svoju kariéru si spolupracoval s množstvom hviezd , na aké stretnutie najradšej spomínaš ? A s kým by si chcel ešte spolupracovať ?

AC: Stretnutie so Celine bolo určite to najzaujímavejšie! Aj vďaka nej som mal tiež možnosť zahrať si s Eltonom Johnom , Bee Gees , Gloriou Estefan, Davidom Fosterom , Peter Ceterom, Enrique Iglesiasom a mnohými ďalšími.

DF: Ako muzikant si výborný ! Zvládneš aj domáce práce ? Vieš variť, pripadne prať ?

AC: Milujem cestoviny a baví ma ich pripravovať . Tiež sa dokážem postarať o dom i riad. Ale z času na čas si rád sadnem a nerobím nič.

DF: Dosiahol si toho už veľa ! Máš ešte nesplnené sny ?

AC: Nikdy som nič nebral ako samozrejmosť a stále sa snažím byť lepším hudobníkom. Prial by som si mať vždy motiváciu neustále sa zlepšovať, aby som sa mohol , čo najdlhšie vyjadrovať hudbou pomocou môjho nástroja . Taktiež by som chcel svoje skladby publikovať a následné ,by som si prial , aby si našli svojich poslucháčov.

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  424076_133127060143986_111787318944627_127611_860446952_n
( Photo by Peter Masničák - Prague 26.6.2008 )

DF: Počas Turné Tanking Chance si navštívil aj Česku republiku . Bolo to po prvýkrát ?

AC: Áno, bolo.

DF: Neplánuješ sa tu, či na Slovensko ešte niekedy vrátiť ?

AC: Rozhodne by som sa tu ešte chcel niekedy vrátiť . To by bolo úžasné! Je to také pekné miesto.

DF: André ďakujeme za rozhovor a posielame ti veľký pozdrav od tvojích fanúšikov.

AC: Som veľmi rád ,že som mohol poskytnúť rozhovor pre túto novú stánku . Ďakujem a želám vám všetko dobré do Nového roku 2012 !

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!  430748_135271909929501_111787318944627_133485_716430159_n
(create by Nicole Žieravová )

Autor : Miriama Masničáková
Martina Lohniská
Návrat hore Goto down

Exkluzívne interview s Andre Coutu !!!
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Interview with Deborah Roberts Exlusive on Good Morning America25.3.2015

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Céline Dion :: The Dion's Family-
Prejdi na: