Ghislaine Dion, sestra kanadské zpěvačky Céline Dion, poskytla naší stránce exkluzivní rozhovor. Kromě její rodiny a soukromého života se dozvíte i zajímavosti ohledně Nathalie Hebert (Ex priateľka Paula ) , Didier Chanteau a samozřejmě o její slavné sestře Céline.
Ghislaine Dion (Gigi) se narodila 28.června 1958. Podobně jako její sourozenci už od dětství milovala hudbu. Měla vynikající hudební sluch a už jako teenagerka se připojila k hudební kapele Duchesses of Charlemagne, kde hrála na trumpetu. Následně se přidala k rodinné kapele svého otce a později spolu se svými bratry Danielem,Jacquesem a Michelem založili kapelu D-si-D, kde i zpívala.
V roce 1980 převzala umělecké jméno Penelope a podařilo se jí dobít Quebeckou hitparádu.
V září 1987 (jen 3 měsíce po porodu) se připojila k turné Céline v Quebecu a následně svojí sestru doprovázela na koncertech po celém světě až do roku 1992.Od té doby pracovala s různými zpěváky vždy jako vokalistka. V roce 2009 vydali spolu s Claudette a Danielem album Le Dion Show.
V letech 2011-2012 se podílela na Star Academie jako asistentka manažera, v roce 2013 spolupracovala se slavným klavíristou a skladatelem Didierem Chanteau a v roce 2014 s Nathalie Hebert.
Má dvě děti, syna Claude a dceru Audrey.
1. Narodila jste se a vyrůstala v rodině, kde se všechno točilo kolem hudby. Spolu jste vytvořili domácí kapelu, kde měl každý svoje místo. Společně jste hráli od rána do večera. Hudba spojuje. Pravděpodobně jste si museli být velice blízcí. Změnily se časem vaše rodinná pouta? V tom čase jste nebyli bohatí, ale dá se předpokládat, že šťastní.Odpověď: Je jisté, že jsme byli šťastní. Scházeli jsme se u našich rodičů, aniž bychom si to řekli. Prostě jsme se sešli všichni, každou neděli v Charlemagne.
Změnilo se to, zestárli jsme, máme děti a vnoučata, nevidíme se často, ale je to tak. Minimálně jednou za rok je to důležité pro maminku.
2. Pocházíte z obrovské rodiny.Máte 13 sourozenců. S tím se nemůže chlubit každý. Určitě jste zažili spoustu zábavy. Pamatujete si na některou?
Odpověď: Bylo jich více. Ale jestli si vzpomínám...Večer jsme dělávali hlasová cvičení v koupelně, museli jsme nechat téct horkou vodu, aby se vytvořila pára pro hlasivky a dělali jsme hlasová cvičení a tašky padaly ze stropu kvůli páře.3. S kým si nejvíce rozumíte?Odpověď: Nejvíce si rozumím s Michelem,Céline a Paulem, ale s ostatními v podstatě také. Jsme hudebně spřízněni.
4. Ve dvanácti jste se naučila hrát na trumpetu. Ovládáte i jiné hudební nástroje?Odpověď: Hraji na trumpetu, ale více na piano a doma trochu na kytaru.
5. Celý život milujete hudbu. To,s jakou láskou zpíváte je vidět i na vašich videích. Co pro Vás hudba znamená? A umíte si představit, že byste dělala něco jiného?Odpověď: Ano, umím si to představit. Starám se o děti, vyprávím jim příběhy, zpívám jim písně a dávám jim lásku. Děti nejsou zlé a udivují se nad každou drobností, to mě fascinuje.
6. Vsadím se, že když jste byly děti,nejčastěji jste si hrály na popové hvězdy. I svojí sestru Céline jste často oblékali, líčili a ona Vám potom zpívala na kuchyňském stole. Dnes si tyto dětské hry neuskutečňují.Odpověď: Ano, to je pravda. Céline byla naše panenka a dnes to dělám se svými vnoučaty, máme to v genech.
7. Preferujete zpívání v kostelech,barech nebo raději na velkých koncertních podiích.Odpověď: To není důležité, důležité je zpívat, ale v kostelech mají lidé větší respekt než v barech.
8. Prozradíte nám Vaše nejdojímavější vystoupení nebo nejkrásnější zážitky z podia?Odpověď: Bylo to forum v Montréalu 19.června 1991. Nyní v centru Bell.
9. V roce 2009 jsi spolu se sourozenci Claudette a Danielem náhráli vlastní CD Le Dion Show. Líbilo se Vám nahrávání? Odpověď: Samozřejmě, že se mi to líbilo. Bylo to živé natáčení.
10. Nedávno jste spolupracovala s klavíristou Didierem Chanteau, momentálně zpíváte s Nathalie Hébert. Jaké máte plány do budoucna?Odpověď: Dělala jsem představení s Didierem v kostelech, jedno s Nathalie, ale už není součástí projektu. Je to zlodějka, manipulátorka, policie ji zrovna zadržela, takoví lidé prostě jsou.
11. Byla jste vokalistka sestry Céline při turné Incognito.Odpověď: Ano, po dobu dvou let, a potom na světovém turné Unison.
12. Charakterizujte 5 slovy Céline.Odpověď: Milá, něžná, milující, vytrvalá,odvážná.
13. Určitě Vám do života zasahuje sláva Vaší sestry. Potkala jste se s nějakými nepříjemnostmi?Odpověď: Hodně lidí se na mě lepí, ale ne všichni proto, že jsem sestra…jako zlodějka a podvodnice Nathalie Hébert. Hrozily i únosy vůči mě a mé dceři, která byla květinářkou na Célinině svatbě.
14. Céline přerušila kariéru, aby se mohla věnovat svému manželovi a dětem. Určitě teď prožívá období plné obrovského stresu.Odpověď: Je správné, že si dala pauzu. Život toho, koho máme rádi, je důležitý. Za peníze se nic nekoupí.
15. Kdy jste se naposledy všichni setkali?Odpověď:V loňském roce na Vánoce u naší maminky jako za starých časů v Charlemagne.
16. Jaký byl Váš názor na Céline a Reného, když jste se dozvěděla, že se milují? Byl to i pro Váš šok? Také jste si nepřála, aby Céline měla někoho o tolik let staršího?Odpověď: Já jsem to věděla, jelikož jsem s nimi byla na turné. Ne, zklamaná jsem nebyla, věděla jsem, že ji také miluje a je těžké najít lásku, která není ve stejné profesi. Já to znám,dvakrát vdaná, manžele začnou žárlit a telefonovat.
17. Trávíte čas se Céline, Reném a chlapci často? Účastníte se i některých narozenin dětí?Odpověď: Ne, vzdálenost nás rozděluje.
18. Sama jsem z hudební rodiny, atak mám pár zkušeností. Stále jste před vystoupením nervózní?Odpověď: Nervózní? Tréma je v pořádku,otevřete své srdce a je to v normě. Když ale nejste nervózní před vystoupením, nejste nervózní ani při vystoupení. Když začnete zpívat a otevřete svou duši, jste jako v horečce a zamilovaná, ale je to tak krásné a osvobozující.
19. Plánujete rodinnou sešlost?Odpověď: Maminka si to přeje. Sejít se je vždycky dobré, ale všichni jsou zaneprázdnění a velká rodina je jako malý podnik.
20. V Quebecu žijete už od malička, líbí se Vám tam? Jak byste toto město popsala? A líbil by se Vám život třeba ve Vegas?Odpověď: Pořád žiji v regionu Lanaudičre „Repentigny“. Žít ve Vegas? Nedokážu opustit své děti a vnoučata. „Je sais pas“(„Nemůžu“) – jako v té písni.
21. Navštěvujete nahrávací studio? Plánujete do budoucna nějaké album?Odpověď: V nejbližší době žádné projekty, ale ráda bych.
22. Vždy bylo Vaším největším snem zpívání?Odpověď: Budu zpívat celý život. Když jste smutná, dělá to člověku dobře, když jste šťastná, člověk to sdílí.
Ďakujeme za rozhovor Ghislaine Dion :
The Dion's Family